Nakupte přímo od dovozce! | Barika.cz

La Farra Prosecco Spumante Superiore Millesimato DOCG “Sui Lieviti” Brut Nature

Kód: 400004-BRUT-NATURE EAN:
Skladem
419,00 Kč

Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.

Ideální teplota ke konzumaci 8 °C

Optimální doba zrání: do 2026




Výrobce La Farra
Země původu Itálie
Vinařský region Veneto
Poloha terasové parcely z obce Farra di Soligo
Půda smíšené složení slínu, jílovitých vápenců
Druh vína šumivé

La Farra Prosecco Spumante Superiore Millesimato DOCG “Sui Lieviti” Brut Nature


Vinifikace

Vyrábí se z hroznů pocházejících ze strmě se svažujících vinic, dobře vystavených slunci, které se nacházejí na vysokém kopciFarra di Soligo v oblasti Collagù a San Gallo (160/300 m n.m.). Půda je konglomerát s mělkým jílovito-vápencovým
sedimentem. Hrozny se jemně lisují při teplotě 16 °C a následně fermentují při teplotě 18°C. Po fermentaci se víno jen stočí do tanků s řízenou teplotou a nechá se ležet minimálně 6 měsíců na kalech, přičemž se udržuje při nízké teplotě, aby neproběhla malolaktická fermentace. Druhotná fermentace probíhá v lahvích, které se nechávají zrát ve sklepě po dobu 6-8 měsíců.

Obecné informace

Ne každý je obeznámen s tím, že Prosecco je původně jen místní název odrůdy Glera, která se odedávna pěstuje ve Venetu, resp. v provincii Treviso. Zejména v zahraničí je široce rozšířen názor, že Prosecco je synonymem pro šumivé víno nebo všeobecným označením pro italská šumivá vína. Dnes se jedná o označení stylu a původu vína, kde musí být odrůda Glera zastoupena alespoň z 85% a musí pocházet z přesně vymezené pěstitelské oblasti v regionech Veneto a Friuli. Srdce této oblasti se rozkládá podél pahorkatiny mezi Trevisem a obcemi Conegliano a Valdobbiadene a pochází-li Prosecco odtud, může se zařadit mezi nejvyšší kategorii italských vín nesoucí označení DOCG. Jen oblast produkce vín kategorie DOCG v katastru 15 obcí má cca 9000 ha a více než 1000 producentů.


Parametry vína


Výrobce La Farra
Země původu Itálie
Vinařský region Veneto
Poloha terasové parcely z obce Farra di Soligo
Půda smíšené složení slínu, jílovitých vápenců
Druh vína šumivé
Odrůda Glera
Řada DOCG
Ročník 2022
Styl suché, svěží, ovocné, minerální, jemně perlivé
Uzávěr přírodní korek
Velikost lahve 750ml
Archivace do 2026

Podobné produkty