Nakupte přímo od dovozce! | Barika.cz

La Farra Prosecco Spumante Millesimato Treviso DOC Extra Dry

Kód: 400001-EXTRA DRY EAN:
Skladem
289,00 Kč

Barva tohoto Prosecca je jiskřivá slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je delikátně ovocné do jablek, broskví a hrušek a s tóny akátových květů. V chuti je sametové s kulatými, jemnými bublinkami. V těle je štíhlé s osvěžující kyselinou, která krásně hraje s krémovitou texturou. V duchuti je ovocné a osvěžujicí.

Ideální teplota ke konzumaci 7-9°C

Optimální doba zrání: do 2024




Výrobce La Farra
Země původu Itálie
Vinařský region Veneto
Poloha kopcovité parcely okolo Trevisa
Půda smíšené složení slínu, jílovitých vápenců
Druh vína šumivé

La Farra Prosecco Spumante Millesimato Treviso DOC Extra Dry


Vinifikace

Hrozny, ze kterých je Prosecco Spumante di Treviso vyrobeno, pocházejí z vinic na úpatí kopce Farra di Soligo. Jsou
kultivovány systémem “Sylvoz e Doppio Capovolto”, hustota výsadby je 2800 – 3500 rostlin na hektar, půda jílovito-vápenitá. Hrozny jsou jemně lisovány a prochází procesem vinifikace jako bílé víno. Pozvolná fermentace probíhá po dobu 15 dní při kontrolované teplotě 18°C. Po alkoholové fermentaci je víno přemístěno a uchováváno za nízké teploty ve speciálních nerezových tancích, kde 3 měsíce na jemných kalech čeká na druhotnou fermentactaci metodou Charmat. Ta probíhá ve speciálních tlakových tancích a trvá 20–25 dní. Následuje 1-2 měsíce zrání.

Obecné informace

Ne každý je obeznámen s tím, že Prosecco je původně jen místní název odrůdy Glera, která se odedávna pěstuje ve Venetu, resp. v provincii Treviso. Zejména v zahraničí je široce rozšířen názor, že Prosecco je synonymem pro šumivé víno nebo všeobecným označením pro italská šumivá vína. Dnes se jedná o označení stylu a původu vína, kde musí být odrůda Glera zastoupena alespoň z 85% a musí pocházet z přesně vymezené pěstitelské oblasti v regionech Veneto a Friuli. Srdce této oblasti se rozkládá podél pahorkatiny mezi Trevisem a obcemi Conegliano a Valdobbiadene a pochází-li Prosecco odtud, může se zařadit mezi nejvyšší kategorii italských vín nesoucí označení DOCG. Jen oblast produkce vín kategorie DOCG v katastru 15 obcí má cca 9000 ha a více než 1000 producentů.


Parametry vína


Výrobce La Farra
Země původu Itálie
Vinařský region Veneto
Poloha kopcovité parcely okolo Trevisa
Půda smíšené složení slínu, jílovitých vápenců
Druh vína šumivé
Obsah cukru polosuché
Odrůda Glera
Řada DOC
Ročník 2022
Styl suché, svěží, ovocné, jemně perlivé
Velikost lahve do 2024
Archivace přírodní korek

Podobné produkty