Nakupte přímo od dovozce! | Barika.cz

La Farra Prosecco Rosé Spumante Millesimato DOC Brut

Kód: 400016-ROSÉ EAN:
Skladem
289,00 Kč

Toto Prosecco DOC Rosé má jemně lososovou barvu se světle růžovými odlesky. V nádechu je ovocné s náznaky zahradního ovoce, jahod a malin v doprovodu s jemnými květinovými akcenty. Na patře je suché a velmi dobře vyvážené. Bublinky jsou jemné a přetrvávající. V závěru je svěží a elegantní.  Vhodné jako aperitiv, ke studeným předkrmům nebo rybím pokrmům.

Ideální teplota ke konzumaci: 9-11°C

Optimální doba zrání: do 2024




Výrobce La Farra
Země původu Itálie
Vinařský region Veneto
Poloha kopcovité parcely okolo Trevisa
Půda smíšené složení slínu, jílovitých vápenců
Obsah cukru suché

La Farra Prosecco Rosé Spumante Millesimato DOC Brut


Vinifikace

Hrozny obou odrůd jsou sklizeny a vinifikovány samostatně, aby se maximálně projevil jejich charakter. Mošt býlích hroznů Glery je vinifikovaný po mírném lisování. Fermentace je dlouhá a pomalá (přibližně 15 dní) a probíhá při kontrolované teplotě 18°C. Hrozny Pinot Nero jsou drceny a macerovány i se slupkami 10-12 dní, aby se před fermentací extrahovala barviva a odrůdová aromatika. Fermentace je pomalá, při kontrolované teplotě 16°C. Následně jsou vína udržována odděleně při nízkých teplotách v termo-regulovaných nerezových nádržích, kde zrají 3 měsíce na jemných kalech. Cuvée se poté získává scelením těchto vín a následně probíhá sekundární fermentace v uzavřených nerezových tancích po dobu 65 dní. Nakonec se stabilizuje, filtruje a stáčí. 

Obecné informace

Ne každý je obeznámen s tím, že Prosecco je původně jen místní název odrůdy Glera, která se odedávna pěstuje ve Venetu, resp. v provincii Treviso. Zejména v zahraničí je široce rozšířen názor, že Prosecco je synonymem pro šumivé víno nebo všeobecným označením pro italská šumivá vína. Dnes se jedná o označení stylu a původu vína, kde musí být odrůda Glera zastoupena alespoň z 85% a musí pocházet z přesně vymezené pěstitelské oblasti v regionech Veneto a Friuli. Srdce této oblasti se rozkládá podél pahorkatiny mezi Trevisem a obcemi Conegliano a Valdobbiadene a pochází-li Prosecco odtud, může se zařadit mezi nejvyšší kategorii italských vín nesoucí označení DOCG. Jen oblast produkce vín kategorie DOCG v katastru 15 obcí má cca 9000 ha a více než 1000 producentů. 


Parametry vína


Výrobce La Farra
Země původu Itálie
Vinařský region Veneto
Poloha kopcovité parcely okolo Trevisa
Půda smíšené složení slínu, jílovitých vápenců
Obsah cukru suché
Druh vína růžové
Odrůda Glera & Pinot Noir
Řada DOC
Ročník 2022
Styl suché, svěží, ovocné, jemně perlivé
Uzávěr přírodní korek
Velikost lahve 750ml
Archivace do 2025

Podobné produkty