Přestože jméno Allram na první poslech nezní moc rakousky, jedná se o tradiční rakouskou rodinu, jejíž rodinné vinařství se nachází v srdci rakouské veltlínové a ryzlinkové oblasti zvané Kamptal, úplně přesně ve vesnici Strass im Strassertale. Zatím sice nepatří mezi ty nejvyhlášenější vinařské hvězdy Kamptalu, protože se výrobě vína věnují teprve ve 3. generaci (všechny generace jsou ve vinařství dosud zapojeny aktivně) a protože své hrozny předtím jen prodávali.
Díky výjimečné poloze svých viničních tratí (Heiligenstein, Gaisberg, Hasel, Renner) a neuvěřitelnou energií vinařky Michaely Haas-Allram, se dostali na pomyslnou špici rakouských vinařů.
To ostatně potvrzuje i jejich nejčerstvější významné ocenění ze světové výstavy vín – International Wine Challenge London, kde získali titul Šampiona za nejlepší bílé víno (Riesling Gaisberg) a stali se tak Nejlepším rakouským vinařstvím výstavy, hodnoceno bylo 14.000 vín a Šampionů se na této výstavě uděluje jen 5.
O oblasti Kamptal Kamptal je poměrně malá vinařské oblast v Dolním Rakousku, která sousedí s Wachau a Kremstalem. Co ovšem postrádá na velikosti, získává na prestiži. Najdete ji cca 55 kilometrů severovýchodně od Vídně. Vinohrady vysázené na strmých svazích s převážně sprašovým podložím jsou ze severu chráněny proti prudkým větrům.
Díky velkým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí, které jsou způsobeny především řekou Kamp, která vinohrady v noci ochlazuje, jsou zdejší vína živá, aromatická a chuťově výrazná. V Kamptalu vznikají nejenom úžasné Veltlíny, ale také Ryzlinky nebo červený Zweigelt.
V roce 1992 byla založena Asociace rakouských Traditionsweingüter cílem provést klasifikaci lokalit v Podunají. V té době byla kvalita vína definována pouze stupněm cukru v moštu. Dnes víme, že prvotřídní vína nemohou být definována pouze cukernými třídami. Nejlepší vinaři mohou vinifikovat skvělé víno pouze z výjimečné vinice. Téměř dvě desetiletí byla vína a jejich vinice pozorovány, diskutovány a analyzovány, aby představily první krok v komplexní klasifikaci vinic.
V prvním kroku bylo 52 vinic klasifikováno jako „Erste Lage“. To odpovídá méně než 10% celkové plochy Podunají (Kamptal, Kremstal, Wachau, Traisental, Wagram). Proto, „Ersta Lage“ neodpovídá „Grand Cru“ úrovni (2–3%), ale „Premier Cru“ úrovni (10–20%). Pokud by se ukázalo, že v regionu Podunají je nutná úroveň „Grand Cru“, může být zavedena. ÖTW plně stojí za rozvojem DAC v Rakousku, které iniciovalo proces klasifikace dunajského regionu.
Logo je mimochodem chráněno asociací a v současné době jej mohou používat pouze členské společnosti. Používá se také pouze pro vína odrůd Grüner Veltiner a Riesling. Klasifikace vrstev tak navazuje na systém DAC a posunuje se o krok dále. Existuje také úzká spolupráce s VDP, s myšlenkou využití stejného loga v budoucnu.